Kepta jautienos file

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

Iš žurnaliuko DARBŠTUOLĖ

Reikia -1 kg jautienos file,3-4 šaukštai aliejaus,3-4 šaukštai konjako, pipirų, druskos.
Jautieną nuplauname ir nusausiname.Aliejų sumaišome su konjaku, pipirais ir šiuo mišiniu aptepame mėsą.Paliekame 30 min. pasimarinuoti.
Po to dar kartą aptepame , dedame ant riebalais suteptų grotelių.Orkaitę įkaitiname iki 225-250 laipsnių.Po grotelėmis pastatome indą su vandeniu.Kepame apie 30 min. Retsykiais mėsą apverčiame.Likus 15 min. iki kepimo pabaigos, mėsą iš visų pusių pabarstome druska.Baigiant kepti -dar kartą aptepame aliejaus/konjako mišiniu.Iškepusią 10 min. palaikome išjungtoje atvertoje orkaitėje, kad nusėstų sultys.Tada mėsą supjaustome ir sudėliojame į pašildytą dubenį.Reikia -1 kg jautienos file,3-4 šaukštai aliejaus,3-4 šaukštai konjako, pipirų, druskos.Jautieną nuplauname ir nusausiname.Aliejų sumaišome su konjaku, pipirais ir šiuo mišiniu aptepame mėsą.Paliekame 30 min. pasimarinuoti.Po to dar kartą aptepame , dedame ant riebalais suteptų grotelių.Orkaitę įkaitiname iki 225-250 laipsnių.Po grotelėmis pastatome indą su vandeniu.Kepame apie 30 min. Retsykiais mėsą apverčiame.Likus 15 min. iki kepimo pabaigos, mėsą iš visų pusių pabarstome druska.Baigiant kepti -dar kartą aptepame aliejaus/konjako mišiniu.Iškepusią 10 min. palaikome išjungtoje atvertoje orkaitėje, kad nusėstų sultys.Tada mėsą supjaustome ir sudėliojame į pašildytą dubenį.

Miglės trigrašis :Recepto autorius rekomenduoja patiekti su aštriu svogūnų padažu.O ašai kad trinktelčiau bruknių uogienės … :mrgreen:

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011