KEPTA SPRANDINĖ , ĮDARYTA SLYVOMIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 8 , reitingas: 4.13 iš 5)
Loading...

no comments

Taks, reikės:

 ~ 2 kg sprandinės gabalo,
300 g džiovintų slyvu,
vienos didelės didelės citrinos,
„Saldvos“ kaukazietiškų prieskonių,

1 pakelio „Santa Marijos“ džiovinto baziliko (kažkaip geriausias, kiek  bandžiau),
poros česnako skiltelių,
stiklinės kokio nors saldaus raudono vyno.

Kepsnį aš užmarinuoju prieš 3 dienas (galima ir prieš 2). 
Taks 🙂 : citrinos žievelę nutarkuoji, išspaudi sultis, su druskyte ir prieskoniais padarai košytę (tarkuota žievelė+kaukazietiški prieskoniai+bazilikas+druska) ir tuo marmaliūzu ištrini sprandinę. Kaukazietiškų prieskonių užteks poros šaukštelių, o baziliko visą pakelį sudedu. Man l. skanu.

Taip paruoštą mėsytę apdengi maistine plėvele ir dedi šaldytuvan. Karts nuo karto mėsytę pavartyk nuo vieno šono ant kito ir vėl apdengus plėvele kišk šaldytuvan.

Kepimo dieną iš česnako skiltelių išimk vidurinę šerdį. Ji duoda kartumą ir smarvę, o mums to nereikiaTarkim, trečiadienį sprandinę marinuoju, o kepsiu tik šeštadienį. Tai šeštadienį iš ryto česnaką susmulkinu ir juo ištrinu sprandinę. Jei česnaku įtrinsi sprandinę trečiadieni, – ji nesimarinuos, o … pus :roll:. Mat  česnakai, kaip ir svogūnai, sukelia rūgimo beigi puvimo procesą, todel manau, kad  juos geriausia dėti prieš pat gaminimą.

Slyvas būtų gerai per naktį pamirkyti vyne.

    Na štai – viskas paruošta. Smailiu peiliu darai sprandinėj skyles ir kaišioji “girtas” slyvas (copy right Valkatinė). Tada sprandinę įvynioji į foliją ir kiši karšton orkaitėn. Pas mane sena orkaitė, tai nežinau, kiek laipsnių – apie 180-200, manyčiau. Valandą kepu pilnai suvyniotą folijoj, o 30 minučių – nuėmus viršuj foliją – kad gražiai apskrustų. Keramikiniam inde, manau, jokios folijos nereiks. Juk ir keps, ir troškinsis tam inde. Kepsnys – nerealiai minkštas ir kvapnus.

Skanus tiek karštas, tiek šaltas. SĖKMĖS!

panašūs įrašai

2 Responses to “KEPTA SPRANDINĖ , ĮDARYTA SLYVOMIS”

  1. Jolita says:

    Nesupratau, tai vynas reikalingas tik slyvom pamirkyt? 🙄

  2. Kepiau says:

    Issikepiau, gavosi nerealiai skaniai, matosi kad zmogus nusimano apie maisto gamyba :). Aciu uz superini receptuka :)))!

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011