KIAULIENOS GULIAŠAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 41 , reitingas: 4.22 iš 5)
Loading...

No comments

700 g kiaulienos mentės arba kumpio
2 svogūnų
2 morkų
2 paprikų
galima dėti pievagrybių
1 pak. trintų pomidorų arba pomidrų pastos
150 gr grietinės
lauro lapų, muskato riešuto, pipirų mišinio, baziliko, 2 skiltelių česnako

Mėsą supjaustyt kubeliais, paprieskonint ir apkept. Prieš baigiant kepti, išspaust pora skiltelių česnako.
Apkepusią mėsyte sudėti į puodą. Tada – pusžiedžiais supjaustytą svogūną, morkas, papriką (irgi pusžiedžiais) ir pievagrybius irgi apkepint ir sudėt prie mėsos. Užpilt sultiniu arba vandeniu ir troškint ant silpnos ugnies.

Kai mėsa jau troškinosi kokias 10-15 min., aš dažniausiai sudedu ir
ketvirčiais pjaustytas bulves. Kai bulvės jau beveik išvirusios,  sudedu prieskonius, pomidorų pastą, beriu druskos –  jeigu reikia.

 Kai bulvytės visiškai išvirusos – sudedu grietinę, dar pora minučių patroškinu. Išjungusi ugnį uždengiu puoda ir leidžiu troškinukui dar  pailsėt, susigulėt skoniui. :)

panašūs įrašai

11 Responses to “KIAULIENOS GULIAŠAS”

  1. sandra says:

    puikus receptas,dekui :-) labai skanu!

  2. Jolanta says:

    4 stiklinės avižinių dribsnių,
    svogūnas,
    2 šaukštai prieskonių,
    šaukštelis aliejaus,
    3 stiklinės vandens.

    Į aliejų įpilti nedaug vandens ir ištroškinti susmulkintus svogūnus.Supilti vandenį, suberti prieskonius ir užvirti.Tada suberti dribsnius ir nukaitus 10 min. palaikyti, kad išbrinktų.Iš gautos masės daryti kotletus ir kepti keptuvėje arba orkaitėje.

  3. Piemene says:

    fu kaip neskanu.. kas deda bulves kartu i guliasa? gi ne kose verdam :D o guliasa!!! ot liurbe :D seijp geras rcp.. bet del bulviu tikrai susimove :) SEIMININKE :d cia patarsimas :D

  4. Tomas says:

    Labas, labai geras receptas..tik bulvves bishki tikrai nedera, bet noriu paskyti, kad megstu greiti ispudingai :) klausytis muzika ispudingai.. patinka ispudingai merginos, kurios turi grazia krutine..uzpakali…ir moka skaniai gaminti :)

  5. irma says:

    ka jus cia su tom bulvem nusisnekat?as pati dedu ir daug kas deda jas i gulesa.ar bent ragave esat toki gulesa?o pienmene jei liurbeis vadintis gali eit i one lt,man atrodo ten pats tas tavo lygiui. :lol: piuikus receptas ir nekreipkit demesio i kvailus komentarus

  6. kartatiyui says:

    ju kaip neskanu galetu nebuti bulviu visa skoni sugadino :evil: :x

  7. Marione says:

    Na siaip gaunasi labiau troskinys, nei guliasas, bet irgi valgomas daiktas :D :razz:

  8. dorota says:

    sweiki reike paprasceusei moket padarit ir gulesas su bulvem lb skan as daznai darau ;-)

  9. Hela says:

    receptas kaip receptas, bet jau komentaruose klaidu :sad: Cia tipo prikolas taip rasyt ar ka?? gulesas, reike, paprasceusei… .. ka Jus mokykloj veiket?? :???:

  10. saule says:

    nevalgau nei papriku nei pievagrybiu ju ir nedejau, bet ir be ju buvo super . bulves pasileido bet man tiko :) aciu uz receptuka.

  11. Airina says:

    super gulesiukas, tik as nedejau bulviu kartu , bet esu valgius ir su bulvem man vistiek skanumelis :) ))

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011