Kiaulienos ir grybų troškinys
|komentarų nėra
no comments
700 g kiaulienos mentės arba kumpio
2 svogūnai
2 morkos
2 paprikos
galima dėti pievagrybių
1 pok. trintų pomidorų arba pomidrų pastos
150 gr grietinės
lauro lapų, muskato riešuto, pipirų mišinio, baziliko, 2 skiltelės česnako
Mėsą supjaustyt kubeliais, apibarstyti prieskoniais ir apkept. Prieš baigiant kepti – išspausti porą skiltelių česnako.
Apkepusią mėsytę sudėt į puodą. Tada pusžiedžiais supjaustytą svogūną, morkas, papriką (irgi pusžiedžiais) ir pievagrybius taip pat apkepint ir sudėt prie mėsos. Užpilti sultiniu arba vandeniu ir troškinti ant silpnos ugnies.
Kai mėsa jau troškinosi kokias 10-15 min., aš dažniausiai sudedu ir
ketvirčiais pjaustytas bulves. Kai bulvės jau beveik išvirusios – sudedu prieskonius, pomidorų pastą, druskos, jeigu reikia.
Kai bulvytės pilnai išvirusios , sudedu grietinę, dar pora minučių patroškinu. Išjungus ugnį uždengiu puodą ir leidžiu troškinukui dar pailsėt, susigulėt skoniui.
xxxx