POMIDORŲ SRIUBA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 1.00 iš 5)
Loading...

no comments

REIKĖS:

5-6 vid.dydžio bulvių,
2 vid.dydžio morkų,
1 svogūno,
200 g kalakutienos faršo (galima apsieit ir be jo),
2 stiklinių virtų pupelių,
1 pak. (~0.3 litro) pomidorų tyrės (jos yra pirkt maximose, iki prekybos centruose, Rimi nepastebėjau. Perku italiską pomidorų pastą be priedų, nėra brangu ~ 3 lt pokutis),
Džiovinto baziliko, mairūno, raudonėlio.

Bulves smulkiai supjaustai, užpili vandeniu, kad šiek tiek apsemtų ir dėk ant ugnies virt. Kol bulvės virs, smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiau nei burokine, bet stambiau nei bulvine tarka sutarkuotas morkas pakepink ant alyvuogių aliejaus. Aš pirmiau kepinu svogūnus, kol jie pasidaro skaidrūs, tada sudedu morkas. Jei turėsi faršo – valio. Ant lašo alyvuogių aliejaus pakepink jį. Žiūrėk, kad jis nesušoktų į gabalus stambius. Į verdančias bulves sudėk kepintas morkas su svogūnais. Viską virk, iki bulvės pilnai suvirs. Jei neturi tiek laiko, tai kai bulvės bus minkštos, viską sutrink elektrine trintuve. Jei jos neturi – tai jau turėk kantrybės ir ilgiau bulves pavirk, tada pabandyk sutrint su elementaria bulvių grūstuve. Tada sudėk pupeles, kepintą faršą ir pakaitink ~ 5 minutes. Supilk pomidorų tyrę, sudėk megstamus prieskonius, gali ir chilli prieskonių dėt. Pakaitink 2-3 minutes ir jau galima valgyt. Man skanu taip, kiti mėgsta pasigardint grietine.
Skanaus. 🙂

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011