Baklažanų troškinukas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

bzikas

Alyvuogių aliejuje (tinka ir paprastas, bet labiau dera pastarasis) pakepinu kokias 5 susmulkinas skilteles česnako (be daigelio…) ir vidutinio dydžio supjaustytą svogūną. Tuomet suberiu kubeliais supjaustytą baklažaną (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus), pabarstau druska ir ant labai mažos ugnies (kad nesviltų) kaitinu, kol tampa skaidrus ir šiek tie suminkštėja. Jei ugnis bus didelė, reikės papildomai pilti aliejaus arba vandens, nes ant mažos ugnies iš paties baklažano spėja išsiskirti skysčio.Kai jau ,atrodo, beveik pasitroškinęs, įberiu keletą saujų smulkiai supjaustytų cukinijų, juodųjų pipirų pagal skonį, lauro lapą .

Sekančios variacijos priklauso nuo nuotaikos: arba šiūpteliu saują susmulkintų graikinių riešutų ir pakaitinu keletą minučių,

arba pridedu lydyto sūrelio, išmaišyto su trupučiu vandens
ar pieno -ir pakaitinu, kol užverda. Elementaru, bet su makaronais (arba duona) ir šviežiais agurkais – labai skanu.

Jei dėsite daug įvairių prieskonių, jie užgoš natūralų baklažano skonį :roll:.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011