Lietiniai su džemu ar uogiene, skrudinti… degančiam rome

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

vertimas iš rusų k –
TETOS

GAMINIMAS: į gilesnį dubenėlį suberiame 550 g miltų, kauburėlio viršuje padarome įdūbą, į kurią įmušame 3 kiaušinius ir įberiame mažą šaukštelį druskos.Viską maišome, kol masė liks be gumuliukų. Po to įpilam 1/2 l virinto, bet atšaldyto pieno, mažą stiklinaitę balto ar išlaikyto romo ir 2 šaukštus augalinio aliejaus; energingai išplakame iki vientisos masės.

Keptuvę ištepti sviestu, pakaitinti ir įpilti pusę samčio tešlos, kad ji vientisu plonyčiu sluoksniu padengtų keptuvę ( kaip lietinius). Kartas nuo karto staigiais judesiais, keptuvę už rankenos judiname sukamaisiais judesiais- kol viena blynelio pusė apkeps iki auksinės spalvos.Po to blynelį apversti ir apkepti kitą pusę.

Kai bus iškepti visi lietiniai, imti po vieną , aptepti kiekvieną džemu, susukti į vamzdelį, gausiai pašlakstyti romu, apibarstyti trupučiu cukraus pudros ir …padegti.

P. S. maža stiklinėlė pagal rusus, matyt, 100 g 🙄 😛

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011