Lietiniai su džemu ar uogiene, skrudinti… degančiam rome
|komentarų nėra
vertimas iš rusų k –
TETOS
GAMINIMAS: į gilesnį dubenėlį suberiame 550 g miltų, kauburėlio viršuje padarome įdūbą, į kurią įmušame 3 kiaušinius ir įberiame mažą šaukštelį druskos.Viską maišome, kol masė liks be gumuliukų. Po to įpilam 1/2 l virinto, bet atšaldyto pieno, mažą stiklinaitę balto ar išlaikyto romo ir 2 šaukštus augalinio aliejaus; energingai išplakame iki vientisos masės.
Keptuvę ištepti sviestu, pakaitinti ir įpilti pusę samčio tešlos, kad ji vientisu plonyčiu sluoksniu padengtų keptuvę ( kaip lietinius). Kartas nuo karto staigiais judesiais, keptuvę už rankenos judiname sukamaisiais judesiais- kol viena blynelio pusė apkeps iki auksinės spalvos.Po to blynelį apversti ir apkepti kitą pusę.
Kai bus iškepti visi lietiniai, imti po vieną , aptepti kiekvieną džemu, susukti į vamzdelį, gausiai pašlakstyti romu, apibarstyti trupučiu cukraus pudros ir …padegti.
P. S. maža stiklinėlė pagal rusus, matyt, 100 g 🙄 😛