DŽIOVINAM … pomidorus.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Vincentas

past/copy(Bernardinai.Lt)

Jei išmėginote visus pomidorų konservavimo būdus, o šakos vis dar svyra nuo vaisių, išmėginkite dar vieną – prisidžiovinkite. Kol buvo sugalvoti šiuolaikiniai konservavimo būdai, italai pomidorus džiovino saulėje, ant savo namų stogų. Įdomu tai, kad džiovinti pomidorai šiuo metu Amerikoje netgi populiaresni nei Italijoje. Jie laikomi gurmanų produktu, nors naudojami plačiai, ypač padažams pagardinti. Džiovinti pomidorai – tai saldūs, koncentruoto skonio, intensyvaus aromato vaisiai. Jais galima paskaninti daugelį patiekalų. Pomidorų džiovinimas mažai kuo skiriasi nuo vaisių ar kitų daržovių džiovinimo. Atrinktus sveikus sunokusius pomidorus reikia nuplauti, sausai nušluostyti ir perpjauti išilgai į keletą dalių arba pusiau, jei nedideli. Kad vienodai džiūtų, geriausia, jei gabaliukai bus vienodo dydžio. Pikantiškesnis skonis bus, jei prieš džiovinimą pomidorų gabaliukai apšlakstomi acto ir vandens (1:1) mišiniu ar sudėti į skardą šiek tiek apibarstomi druska, sausais prieskoniais (baziliku, mairūnu, rozmarinu, čiobreliais). Džiovintus pomidorus galima sudėti į indą, įmesti kelias šakeles rozmarino (kartais dedama česnako skiltelių) ir užpilti alyvų aliejumi, kad apsemtų – gausis tikras delikatesas. Suvartojus pomidorus, likusiu aliejumi galima paskaninti įvairias salotas. Džiovintus pomidorus siūloma dėti į sriubas, troškinius, padažus. Jie puikiai tinka sumuštiniams ir įdarams. Brinkinti galima vandenyje, sultyse, sultinyje ar vyne.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011