Pyragas su šparagais, parmezanu ir krienais
|komentarų nėra
zuvele
Prabangus šventinis pyragas tiems , kas nevalgo mėsos.
6 porcijoms reikia:
370 g sluoksniuotos tešlos
450 g šparagų, nupjauti sumedėjusius galus (Šparagai)
2 kiaušinių tryniai
150 ml grietinės
4 šaukštai tarkuoto parmesano
kajeno pipirų
2 šaukštai tarkuotų krienų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200С. Iškočiokite tešlą ir sudėkite ją į skardą. Subadykite tešlą šakute ir kraštuose suformuokite 1 cm kraštelį. Kepkite 15 min.
2. Sudėkite šparagus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 3-4 min. Nuplaukite po šaltu vandeniu, nuvarvinkite. Sumaišykite trynius su grietine, puse parmesano ir pipirais. Pasūdyti ir įberti pipirų pagal skonį.
3. Išdėliokite šparagus ant tešlos. Užpilkite padažu ir pabarstykite likusiu parmesanu. Kepti dar 15 minučių -iki auksinės spalvos.