OŽKIENA ISPANIŠKAI
|komentarų nėra
Grilis
1 kg ožkienos
0,5 l balto sauso vyno
2 česnako galvutės
3 didelės saldžiojo pipiro ankštys
1 citrinos sultys
150 g alyvų aliejaus
druskos
Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, pasūdyti, apkepti keptuvėje iki auksinės spalvos (be aliejaus, savuose taukuose), supilti vyną ir troškinti ant vidutinės ugnies. Atskirai keptuvėje alyvų aliejuje apkepti česnaką (nuvalytą, skilteles truputį pasmulkinti), sudėti į mėsą, tada apkepti supjaustytas pipirų ankštis, sudėti į mėsą. Supilti citrinos sultis. 5 minutes troškinti ant stiprios ugnies, kad skysčio kiekis sumažėtų dvigubai. Keptuvėje užkaitinti likusį alyvų aliejų ir supilti ant troškinio. Patroškinti 2 minutes. Patiekti su vynu.
Šitaip galima paruošti ir avieną.