Malaizietiška jautiena
|komentarų nėra
vz
Kadangi prasideda grilinis sezonas siūlau keletą ne tokių ir kasdieninių receptų. Nusipirkau receptų knygelę “Fingerfood Coctails”. Radau labai įdomių receptų. Keletą išverčiau.
Gaunasi apie 60 gabaliukų
1,5 kg jautienos
1/8 l aliejaus
4 smulkiai pjaustyti svogūnai
4 spaustos česnako skiltelės
1 šaukštas raudonėlio
1 šaukštas maltų kmynų
1 šaukštas kario
1 šaukštas čili miltelių
2 šaukštai džiovintų krapų
5 šaukštai smulkintų lazdyno riešutų
1/8 l sojos padažo
4 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštas rudo cukraus
žiupsnelis maltų pipirų
1. Mėsą supjaustyti juostelėmis ir sudėti i molinį ar stiklinį indą.
2. Aliejų didesniame puode įkaitinti ir jame apkepti svogūnus, česnaką ir prieskonius.
3. Po to sudėti riešutus, sojos padažą, cukrų, pipirus ir pakaitinti 1 min. Po to supilti viską ant mėsos. Gerai išmaišyti.
4. Per naktį gerai pridengtą palaikyti šaldytuve.
5. Mėsą suverti ant iešmelių ir 5-10 min apkepti grilyje.