PIETŲ AFRIKOS MOLIŪGŲ TROŠKINYS SU AVIENA
|komentarų nėra
Spurga
6-8 porcijoms:
1,5-2 kg ėrienos arba avienos, supjaustytos gabaliukais;
2 valg. šaukštai aliejaus;
4 svogūnai, pjaustyti griežinėliais; 1smulkiai kapota aitrioji paprika;
500-800 g moliūgo, pjaustyto kvadratėliais;
Druskos/pipirų -pagal skonį;
Žiupsnelis cinamono;
Žiupsnelis muskato riešuto;
1 arb. šaukštelis cukraus;
1 lauro lapas;
Nutarkuota apelsino žievėlė;
Aliejų pilame į gilią keptuvę arba puodą, partijomis apskrudiname mėsą, išimame ir atidedame. Tame pačiame puode lengvai apkepame svogūnus ir aitriąją papriką, kol suminkštės. Į puodą grąžiname mėsą, sudedame moliūgą ir likusius ingridientus. Įpilame stiklinę vandens ir troškiname, kol viskas suminkštės – ėrieną apie 1 val., avieną – 2-3 val. Tiekiame su ryžiais.