Desertas “NAKTELĖ”
|komentarų nėra
Vidutė
Tešla: 0,5 litro grietinės , 0,5 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai, 0,5 šaukštelio druskos, 3 stiklinės miltų ,1 šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis kakavos(dėl spalvos).
Kremas pertepimui: 0,5 stiklinės cukraus; 0,5 stiklinės uogienės, 0,5 litro grietinės.
Glajus: 50 gr sviesto, 12 šaukštelių cukraus, 3 šaukštai kakavos, 3 šaukštai pieno.
EIGA: tešlą gerai sumaišom, kremo produktus gerai išplakam -kad cukrus ištirptų, glajaus sudėtines dalis kaitinam keptuvėje ant silpnos ugnies. Tešlą paskleidžiam skardoje ir kepam orkaitėje. Iškepusią supjaustom norimo dydžio gabalais/gabalėliais. Iškepusius ir supjaustytus lakštus pertepam kremu(jis įsigeria), užpilam atvėsusiu glajumi. Kurį laiką palaikom vėsioj vietoj. Mano pujūčiai tokie: minkšta, švelnu, gaivu ir… ne per saldu, kaip ne keista.