Patiekalai iš sorų
|komentarų nėra
r
SORŲ APKEPAS
1 stiklinė sorų kruopų, 1,5 stiklinės vandens, 1,5 stiklinės pieno, 1 šaukštas cukraus, 2-3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės razinų, 1 šaukštas džiūvėsėlių, 1 šaukštas sviesto, citrinos žievelės.
Išvirti tirštą pienišką sorų kruopų košę, atvėsinti, sudėti su cukrum ištrintus trynius, razinas, nutrintos citrinos žievelės ir viską išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus, lengvai išmaišyti ir supilti į apkepo indą, išteptą sviestu ir išbarstytą džiūvėsėliais. Paviršių aplaistyti tirpytu sviestu ir kepti orkaitėje apie 30 minučių. Prie apkepo duoti vaisių padažą arba šildytą sviestą.
BIRI SORŲ KRUOPŲ KOŠE
200 g sorų kruopų, 2 stiklinės vandens, 1,5 šaukšto sviesto, druskos
Kruopas nuplauti ir nuplikyti karštu vandeniu, nukošti, užpilti pasūdytu vandeniu, įdėti riebalų ir virti pamaišant. Indą su koše įstatyti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepti 1,5 val. Išėmus indą po 20 min., košę pamaišyti šakute .
PIENIŠKA SORŲ KOŠĖ
0,5 stiklinės sorų
1,5 stiklinės pieno
1 g malto cinamono
druskos, cukraus, sviesto – pagal skonį
Perplautas kruopas suberti į verdantį pieną, sudėti cukrų, druską ir virti puode su uždengtu dangčiu ant minimalios ugnies, kol košė išvirs (apie 20 min). Ant viršaus pridėti sviesto, sukraus, sumaišyto su cinamonu, norint galima įmaišyti varškės
……….
Kad nesijaustų geltonų sorų kruopelių kartumo, perplaukite juos “su palaikymu” tris kartus. Jeigu pakuotėje būtų juodų grūdelių, priduodančių kartumo, kruopas persijokite ar net perrinkite. Čia jau mano patirtis 🙂