Mano mamos mielinis pyragas.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 27 , reitingas: 3.85 iš 5)
Loading...

Markeris 
75 gr mielių (normalių, nedžiovintų)
1,5 kg miltų ( pvz.malsenos “karališki” )
0,5 stiklinės šilto pieno ir 2 v.š. cukraus mielių tirpdymui
100gr grietinės (riebios, 30 proc)
1 kiaušinis
100 gr margarino (iš bėdos galima 50/50 su aliejumi maišyti)
cukraus iki 0,5 kg (čia jau saldus pyragas. paprastai dedama apie 300 gr, plius visokie įdarai)
0,5 litro šilto pieno tešlai
0,3 a.š. druskos smulkios..
EIGA:
mieles ištrinam su cukrum, tada įdedam į pašildytą pieną, ištirpinam. paliekam 10-15 minučių šiltai, kad pakiltų.
miltus suberiam į tikrai nemažą dubenį, ten pat  -cukrų, druską. išmaišom. Padarom miltų vidury duobutę, į ją sudedam grietinę, kiaušINĮ, ištirpintą (tik jokiais būdais ne karštą, o vos vos šiltą) margariną.

Tada  supilam pakilusias mieles ir pusę kiekio pieno. Pradedam minkyti, supilam likusį pieną. Minkydamos žiūrim,  kad tešla  būtų ne per daug minkšta, jei reikia – pridėt dar miltų šiek tiek. Išminkyti gerai (kiek mačiau – minkoma apie 15 min). Tada paliekam geroms 2-3 valandoms kur šilta (virtuvėj prie viryklės – idealu ). Tešla paprastai pakyla MINIMUM į 3 kart didesnę.
K i t i   v a r i a n t a i:
1) jei pridėjome daug cukraus nenorime jokio įdaro, padalinam į kepimo formeles, aptepam kiaušiniuu, pabarstom cukrum, paliekam dar valandai pakilti, po to – kepam.
2) iškočiojam tešlą maždaug 2-3 cm storio, pridedam uogienės (ar aguonų) palei kraštą, susukam į “ruletą” įdedam į kepimo blėka, vel aptepam kiaušiniu, leidžiam pakilti, kepam.
3) padarome 2 ilgus “ruletus”, vieną su aguonom, kitą su uogienę (iš patirties skaniausia mėlynių ar spanguolių), suvejam virvelę, padarom apvalios formos, aptepam kiaušu, palikdinam kepam.

Kepama 250 karštumo orkaitėj, apie 50 minučių. Stebėti, kad nesudegtų viršus, kartais mes pridengiam kepimo popieriumi.
Aguonos ruošiamos tokiu būdu: užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos minimum valandą. Tada nukošiamos, permalamos su mėsmale, įdedama cukraus pagal skonį, tik tada naudojama įdarui. iš minėtos normos gausis 2 nemaži pyragai.

 Šitas pyragas turi gerą savybę – atšalusį  tinka supakuoti į paprasčiausius polietileninius maišelius, šviežias išsilaiko savaitę.
Skanaus.

panašūs įrašai

One Response to “Mano mamos mielinis pyragas.”

  1. Virginija says:

    Mano orkaitei temperatūra 250 yra perdidelė.. truputį pasvilom 🙂 Greit ragausim 🙂

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011