Marinos Cvetajevos obuolių pyragas
|1 komentaras
Kamanė
REIKIA:
1 kg antaninių obuolių;
Tešlai– pusantros stiklinės miltų;
pusės stiklinės grietinės ;
150 gr sviesto – ištirpinti, ataušinti;
pusės šaukstelio gesintos sodos, (sumaišom su šaukštu tos pačios
grietinės);
Kremui : 1 stiklinę grietinės išplakti su 1 kiaušiniu, 1 stikline cukraus
ir 2 valgomais šaukštais grietinės.
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka arba bulvių
skutimo peiliuku -plonom drožlėm.
Ant kepimo formos paguldom rankom išlygintą tešlą( ji labai minksta,
tik rankom ir galima),sudedam obuolius,
užpilam kremu.
Kepti vidutiniame karštyje apie 50 minučių.
grietinėlė kremui, ne grietinė!!! valgau dabar, super