OBUOLIŲ PYRAGAS SU MANŲ KRUOPOMIS
|13 komentarai
fotonas
Reikės:
300 ml miltų,
300 ml manų kruopų,
150 ml cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
8-9 obuoliai,
cinamono,
100-150 g sviesto.
– Miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius sumaišyti.
– Obuolius sutarkuoti ir apbarstyti cinamonu.
– Sviestu storai istepti formos dugną.
– Sluoksniuoti pyragą: masė – obuoliai – masė – obuoliai – masė.
– Ant viršaus užpjaustyti sviesto.
– Kepti orkaitėje apie 50 min.
SKANAUS.
nesamone – tai ka i miltus, ir kruopas deti – is ju gi kazkaip reikia padaryti tesla!!!
fotonas sako:
Va cia visas “cimusas” ir yra kad ant obuoliu pili sausa misini, ir ant virsaus uzkloji sviestu.Obuolius arba sutarkuoji arba paprasciausiai supjaustau. Isbandytas reikalas.
Viskas čia gerai gaunas, pati dariau. Tikria skanu ir viskas normaliai sukepa 🙂
Nerealiai skanu!:>
Superinis variantas! lengva, greita, laaaabai skanu!
o manu kruops irgi jum visiem traska tarp dantu ??? kazkokia nesamone daugiau nekepsiu as jo 👿
Kepu pagal tokį receptą gal 20 metų 😉 Tik mano varijante: puodelis miltų , puodelis manų, puodelis cukraus plius kepimo milteliai. (jei skarda didesnė ar norisi aukštesnio -tada po 2). Sausus produktus sumaišau gerai ir paskui sluoksniuoju. Bet obuoliai tarkuoti burokine tarka turi būti labai sultingi, geriausiai išeina su antaniniais. Viršutinis sluoksnis -sausi produktai ir kepti reikia iš pradžių ne labai karštai įkaitinus orkaitę, nes visa esmė -sausi produktai turi persigerti obuolių sultim.
Romac, o kiek tada sviesto dedi?
Mes su mama kepėm- liux pyragas ;DDD Ir skanu, ir darbo nedaug ;]
Ačiū, už receptą 😉
vat cia tai geras pyragelis:) paprastas ir skanus:) ka tik iskepiau ir skanauju,liezuvi praryti galima 🙂
kokioje temperaturoje patartumet?
180 laipsnių.Standartinis karštis daugumai pyragų 😉
skanus pyragas,