Obuolių pyragas su grietinės/kiaušinio užpilu
|komentarų nėra
Šis receptas pasiteisino 120 procentų 2 aspektais:
1) labai paprastas ir svarbiausia, labai labai skanus;
2) tešlą ir užpilą (be cukraus) galima naudoti ir nesaldiems pyragams, pvz. su tunu, pievagrybiais, kumpiu ar pan.
Tešla:
2 stiklinės miltų
150 gr. sviesto (kadangi jo pritrūkau, maišiau perpus su margarinu)
1/2 st. grietinės
15 a.š. kepimo miltelių.
Užpilas:
1 st. grietinės
1 st. cukraus
4 kiaušiniai
2 v.š. miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
8-9 obuoliai
Ištirpinau sviestą, viską supyliau į virtuvinį kombainą ir išmaišiau. Tešla išėjo savotiška – nei kočioti, nei pilti.
Paėmiau rankomis ir paskirsčiau po tortinę formą su borteliais, maždaug 2 cm aukščio.
Paskleidžiau supjaustytus obuolius (be sėklų ir odelės)
tuo pačiu kombainu sumaišiau viską užpilui ir užpyliau obuolius.
Kepiau 180 karštyje apie 50 min, kol viršus pakilo ir parusvėjo.
Markeris