Genijos obuolių pyragas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 4 , reitingas: 4.25 iš 5)
Loading...

Genija

 

5  kiušinių trynius atskiriam nuo baltymų ir įdedam 0.5-1 stiklinės cukraus (kaip norisi). Plakam “gogel /mogelĮ”. Paskui iverčiam 1,5 stiklinės miltų su jau išmaišytu arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių. Išmaišom kaip išeina ir dedam 200 g grietinės (30%). Kai isimaišo vientisa mase, tuomet dedam 200 g tikro sviesto – minkštučio, bet neišlydyto. Išsukam tešlą ir paliekam  brinkti- bus skaniau.

Obuolius – kiek jų turim ar  norisi nulupam, supjaustom, pabarstom sukrumi  ir paliekam nusivarvėti. Kam patinka – ĮberiaM cinamono.

Tuomet plakam mikseriu kiaušinių baltymus –  iki kietumo.
Ištepam skardą sviestu, sudedam obuolius( be sulčių). Tuomet standžius baltymus atsargiai, bet greitai, imaišom į tešlą. Tešlą užpilam ant obuolių, sulyginam paviršių ir šaunam orkaitėn.

Pirmą pusvalandį geriau jos nedarineti – kad nesukristų pyragas. Temperatura  – vidutinė, niekad netikrinu 🙄 , Į  kepimo pabaigą  gali būti truputėlį  didesnė.

Gaunasi biskvitinė tešla ant viršaus  + prasismelkusi iki apačios per obuolius. Išėmus iš skardos jokiu būdu neapversti aukštyn “kojom” – tuomet obuolių šlapumas subegas i tešlą ir ji neteks trapumo.
Dar bandžiau į obuolius imaišyti mirkytų džiovintų slyvų. Labai tiko,šviežios – irgi .

Galima nesicackinti su baltymu plakimu ir tiesiai  visus  kiaušinius plakti  i gogel mogelį. Bet  tuomet purumas ne tas.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011