Genijos obuolių pyragas
|komentarų nėra
Genija
5 kiušinių trynius atskiriam nuo baltymų ir įdedam 0.5-1 stiklinės cukraus (kaip norisi). Plakam “gogel /mogelĮ”. Paskui iverčiam 1,5 stiklinės miltų su jau išmaišytu arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių. Išmaišom kaip išeina ir dedam 200 g grietinės (30%). Kai isimaišo vientisa mase, tuomet dedam 200 g tikro sviesto – minkštučio, bet neišlydyto. Išsukam tešlą ir paliekam brinkti- bus skaniau.
Obuolius – kiek jų turim ar norisi nulupam, supjaustom, pabarstom sukrumi ir paliekam nusivarvėti. Kam patinka – ĮberiaM cinamono.
Tuomet plakam mikseriu kiaušinių baltymus – iki kietumo.
Ištepam skardą sviestu, sudedam obuolius( be sulčių). Tuomet standžius baltymus atsargiai, bet greitai, imaišom į tešlą. Tešlą užpilam ant obuolių, sulyginam paviršių ir šaunam orkaitėn.
Pirmą pusvalandį geriau jos nedarineti – kad nesukristų pyragas. Temperatura – vidutinė, niekad netikrinu 🙄 , Į kepimo pabaigą gali būti truputėlį didesnė.
Gaunasi biskvitinė tešla ant viršaus + prasismelkusi iki apačios per obuolius. Išėmus iš skardos jokiu būdu neapversti aukštyn “kojom” – tuomet obuolių šlapumas subegas i tešlą ir ji neteks trapumo.
Dar bandžiau į obuolius imaišyti mirkytų džiovintų slyvų. Labai tiko,šviežios – irgi .
Galima nesicackinti su baltymu plakimu ir tiesiai visus kiaušinius plakti i gogel mogelį. Bet tuomet purumas ne tas.