Mėtų padažas keptai erienai
|komentarų nėra
Vis dažniau, kaip ir tarpukario laikais, ant lietuvio stalo puikuojasi erienos patiekalai. Jų receptų rasite ir mūsų svetainėje. Šįkart pateikiame labai malonaus ir kiek netikėto skonio mėtų padažo, puikiai tiksiančio prie bet kokio eriuko kepsnio, receptą 😉
Reikia:
2 didelės saujos(puodelis) susmulkintų mėtų ,
2 šaukštai cukraus ,
žiupsnelis druskos,
4 šaukštai balto vyno acto,
4 šaukštai verdančio vandens.
Eiga:
Į susmulkintas mėtas suberiam cukrų, druską, supilam vyno actą, viską išmaišom gerai, ir užpilam verdančiu vandeniu. Palaikom uždengus 1,5 val. , kad žolynai geriau suminkštėtų. Skaninam keptos ėrienos patiekalus: šonkauliukus, kumpį ir t.t.
SKANAUS ! VISADA !!!
pastaba:
Šį receptą galime ir paįvairinti – cukrų pakeisdami medumi, o balto vyno actą -apelsino ir citrinos sulčių mišinuku. Improvizuokime 😉
Gitana Pinkevičienė