Mėtų padažas keptai erienai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 1 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

Vis dažniau, kaip ir tarpukario laikais, ant lietuvio stalo puikuojasi erienos patiekalai. Jų receptų rasite ir mūsų svetainėje. Šįkart pateikiame labai malonaus ir kiek netikėto skonio mėtų padažo, puikiai tiksiančio prie bet kokio  eriuko kepsnio, receptą 😉

Reikia:

2 didelės saujos(puodelis) susmulkintų mėtų  ,

2 šaukštai cukraus ,

žiupsnelis druskos,

4 šaukštai  balto vyno acto,

4 šaukštai verdančio vandens.

Eiga:

Į susmulkintas mėtas suberiam cukrų, druską, supilam vyno actą, viską išmaišom gerai, ir užpilam verdančiu vandeniu. Palaikom uždengus 1,5 val. , kad žolynai geriau suminkštėtų. Skaninam keptos ėrienos patiekalus: šonkauliukus, kumpį ir t.t.

SKANAUS ! VISADA !!!

pastaba:

Šį receptą galime ir paįvairinti –  cukrų  pakeisdami  medumi, o balto vyno actą -apelsino ir citrinos sulčių mišinuku. Improvizuokime 😉

Gitana Pinkevičienė

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011