Agurkų mišrainė su garstyčiomis
|komentarų nėra
Peraugę agurkai -tikras galvosūkis vasarai baigiantis. Tačiau ir jie puikiai tinka įvairioms konservuotoms mišrainėms.
Reikia:
4 kg agurkų
0,5 l vandens
1stiiklinė cukraus
1 stiklinė 9 proc. acto
2 -3 šaukštai garstyčių (paruoštų naudojimui, iš stiklainiukų).
2 šaukštai druskos (jei mėgstate ne sūriai -galima nubrauktus).
Agurkus supjaustom riekelėmis. Išverdame marinatą iš nurodytų ingredientų (garstyčias supilam prieš virimo pabaigą). Užpilam ant supjaustytų agurkų, palaikom pernakt. Kitądien puodą su turiniu kaitinam -po užvirimo tris minutes. Supilam karštą masę į iškaitintus stiklainius ir užsukam dangteliais.Porą dienų palaikom apverstus.
Skanaus 😉