ŠVENTINĖ LAŠIŠA

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

gurmane
 1 kg lašisos file su oda,
druskos,
šviežiai maltų pipirų

Orkaitę įkaitinam iki 250. Lašišos file padalinam į kokius 6 gabalėlius. Paskaninam druska ir pipirais. Sudedam į puodą ir užpilam specialiu sultiniu ( receptas- žemiau)  – kad vos apsemtų.Troškiname (uždengus, orkaitėje) apie 10-15 min.

Po to išimame  išvirusią lašišą ir atsargiai nuimame odą. Patiekiame su šviežiais agurkais, salotomis, šparagais.
 Tinka jogurto padažas,  į  kurį pripjaustyta šviežio baziliko, mėtos, petražolių, svogūnų laiškų, įspausta citrinos sulčių, jis paskanintas druska ir pipirais.

SPECIALUS SULTINYS:
1/2 stiklinės balto vyno,
4 stiklinės vandens,
2 šaukštai balto vynuogių acto,
1 svogūnas -supjaustytas riekutemis,
1 morka  -griežinėliais,
lauro lapelis,
2 petražolių šakelės,
žiupsnelis džiovinto čiobrelio,
keli pipiriukai.

Viską supilame/suberiame į vandenį   ir verdame 15 min.
Tuomet  sultinį  naudojame lašišos troškinimui.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011