ŠVENTINĖ LAŠIŠA
|komentarų nėra
gurmane
1 kg lašisos file su oda,
druskos,
šviežiai maltų pipirų
Orkaitę įkaitinam iki 250. Lašišos file padalinam į kokius 6 gabalėlius. Paskaninam druska ir pipirais. Sudedam į puodą ir užpilam specialiu sultiniu ( receptas- žemiau) – kad vos apsemtų.Troškiname (uždengus, orkaitėje) apie 10-15 min.
Po to išimame išvirusią lašišą ir atsargiai nuimame odą. Patiekiame su šviežiais agurkais, salotomis, šparagais.
Tinka jogurto padažas, į kurį pripjaustyta šviežio baziliko, mėtos, petražolių, svogūnų laiškų, įspausta citrinos sulčių, jis paskanintas druska ir pipirais.
SPECIALUS SULTINYS:
1/2 stiklinės balto vyno,
4 stiklinės vandens,
2 šaukštai balto vynuogių acto,
1 svogūnas -supjaustytas riekutemis,
1 morka -griežinėliais,
lauro lapelis,
2 petražolių šakelės,
žiupsnelis džiovinto čiobrelio,
keli pipiriukai.
Viską supilame/suberiame į vandenį ir verdame 15 min.
Tuomet sultinį naudojame lašišos troškinimui.