Pyragėliai su rozmarinu ir alyvuogėmis
|komentarų nėra
zuvele
Ruošiama 20 minučių
Kepama 15 minučių
Išeiga: 30 pyragėlių
Reikia:
½ stiklinės sunokusių susmulkintų alyvuogių be kauliukų
stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio
šaukštas sukapotų rozmarino lapų
4 susmulkinti saliamio dešros griežinėliai
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai Dižono garstyčių
2 lakštai iškočiotos sluoksniuotos tešlos
aliejaus ar tirpinto sviesto
1.Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Du orkaitės padėklus ištepkite tirpintu sviestu ar aliejumi. Į virtuvinį kombainą sudėkite alyvas, sūrį, rozmariną, saliamio dešrą, garstyčias, supilkite aliejų ir apdorokite 30 sekundžių arba tol, kol iš jų paruošite pastos.
2.Tešlos lakštą patieskite ant stalo, paimkite pusę alyvų pastos ir vienodo storumo sluoksniu aptepkite tešlą. Paimkite priešingus telos kraštus ir užlenkite į vidų (lakšto kraštai turi liestis). Dar kartą lenkite vidun, tada perlenkite pusiau – turėsite 8 tešlos sluoksnius.
3.Supjaustykite 1 cm storumo griežinėliais, kuriuos nupjautu šonu viršun išdėliokite į paruoštus padėklus (nesugrūskite). Sulankstytą griežinėlio šoną truputį praskėskite – išeis “V” raidės formos pyragaičiai.
Kepkite ~ 15 minučių – iki pyragaičiai taps geltonai rudi.