AGUONAINIS SU MIGDOLAIS
|komentarų nėra
Aptikau naują, Nr 12 DARBŠTUOLĖS numerį, jis skirtas Kūčių ir Kalėdų valgiams.Tai iš pirmo žvilgsnio yra tikrai gerų receptų. Tas, kurį pateikiu , tikrai gali pakeisti jau kaip ir pabodusį … aguonpienį 😈
Reikia :
stiklinė aguonų
6 kiaušiniai
2-4 šaukšteliai cukraus
5 migdolai
3 šaukštai krakmolo
aliejaus
Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir sugrūskite arba kelis kartus permalkite per tankų sietelį.
Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, į tryninį berkite grūstus migdolus ir krakmolą, dėkite iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus.Švelniai išmaišę, įsukite ir aguonas.
Paruoštą masę krėskite į aliejumi išteptą formą, šaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 20 -40 min. -kol į vidų įbestas medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas.