Triušis, troškintas saldžiarūgščiame marinate
|2 komentarai
zuvele
(rec. is žurnaliuko PRAVDA).
600/800 G TRIUŠIO, MILTAI, SVOGŪNAS, DU SALIERO STIEBAI, STAMBI MORKA,100 G ŽALIŲ ALYVUOGIU BE KAULIUKO, KAPARELIAI DRUSKOJE,SAUJELĖ JUODŲJŲ RAZINŲ, SAUJELĖ KEDRO RIEŠUTŲ.150 G VYNO ACTO, DRUSKA, KELI ŠAUKŠTELIAI, CUKRAUS, LAURO LAPELIS ,PIPIRAI, BALTAS VYNAS.
Dabar triušių mėsa puiki ir be konservavimo acte, bet pikantišką saldžiarūgštį patiekalą pasigaminti taip pat lengva, kaip… dobiliuką sugraužti:)
TRIUŠIO GABALĖLIUS APVOLIOJAME MILTUOSE IR APKEPINAME IKI RUDUMO.KITOJE KEPTUVĖJE APKEPAM SVOGŪNĄ IR MORKĄ.SUDEDAM SALIERUS,ALYVUOGES, KAPARELIUS, RAZINAS, RIEŠUTUS IR PRIESKONIUS.SUPILAME ACTĄ IR CUKRŲ. VISĄ ŠĮ PADAŽĄ REIKIA VIRINTI APIE 45 MIN.- ANT MAŽOS UGNIES.
PATIEKALĄ PATEIKIAME SU KUKURŪZŲ KOŠE, GERKLĘ SKALAUJAME VYNU.
IŠ PRADŽIŲ SKONIS BUS NEĮPRASTAS. NENUSIMINKITE-KAI SUKIRSITE PUSĘ, KARPYSITE AUSIMIS -VISAI KAIP TRIUŠIS
Aciu, nuostabus receptas- be galo skanu ir kitaip nei …jums reikes morkos, bulves, miltu ir bulijono… 😉
Aciu! Nieko neiprasto, tiesiog labai skanu, labai turtingas skonis…