VYNE TROŠKINTA TRIUŠIENA
|komentarų nėra
tororriro
Reikės:
1 arb. šaukštelį kaparėlių, 12 žalių alyvuogių, lašinukų su “kartelėmis”, svogūno, sauso raudono vyno, razinų, triušienos, alyvų aliejaus,
kedro riešutų, lauro lapo, balzamiko acto.
Triušieną supjaustytą gabalėliais 2-3 val. pamarinuojame raudoname vyne. Dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kiek apkepame, apskrudiname. Tada išimame ir atidedame. Į keptuvę dedame pagaliukais pjaustytus lašinukus, pakepiname, suberiame susmulkintą svogūną. Pakepiname iki geltonumo, tada sudedame triušieną, suberiame alyvas, kaparėlius, razinas, užpilame stikline raudono vyno ir paliekame troškintis 1 val. ant mažos ugnies. Kai mėsa suminkštės, kitoje keptuvėje sausai paskrudiname kedro riešutus.
Likus 3 minutėm iki pabaigos ant triušienos užpilame 1-2 šaukštus balzamiko acto, uždengiame ir duodame dar pasitroškinti. Išjungiame ir ant triušienos suberiame skrudintus kedro riešutus.
Patiekiame su balta prancūziška duona ir gaiviomis salotomis, lengvu užpilu.