SAN MIŠELIO KALNO OMLETAS
|komentarų nėra
Silva,
Gal kam patiks toks omletas, Radau knygoje "Prancūzų virtuvė šiokiadieniams ir šventems", Kaunas, VADA, 1994. 8 kiaušiniai, 2 šaukštai grietinės, 30 g. sviesto ar margarino arba 2 šaukštai aliejaus, petražolių lapeliai, svogūnų laiškai, peletrūnas, druska , pipirai. 1. baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išsukti su grietine, druska, pipirais. 2. Baltymus išplakti su druska ir pipirais. 3. I įkaitintus keptuvėje riebalus supilti trynius, po to – baltymus. Kepti 2-3 min. ant stiprios ugnies, švelniai maišant viršų, bet nepažeidžiant apačios. 4. Sulenkus pusiau, padėti į įkaitintą pusdubenį, pabarstyti susmulkintais žalumynais.