Žuvis su varškės padažu
|komentarų nėra
zuvele
Mums prireiks:
600 gr žuvies
100 gr varškės sūrio
1 valgomas šaukštas grietinės
1 citrina
30 gr sviesto arba margarino
1 valgomas šaukštas pyrago džiuvėsėlių
druska
pipirai
aliejus
Padažui :
150 gr pieno
30 gr miltų
150 gr grietinėlės
40 gr sviesto
50 gr fermentinio sūrio
druska
balti malti pipirai
krapai
Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Varškės sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais.
Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti žuvies porcijas, pabarstyti pyrago džiuvėsėliais, ant viršaus sudėti gabaliukus sviesto. Kepti 20 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, suberti miltus ir truputį pakepti. Po to supilti pieną, grietinėlę ir viską maišant užvirinti. Sudėti sutarkuotą fermentinį sūrį, druską ir pipirus, krapus. Viską pavirinti 3 min.