MOČIUTĖS ŽAGARĖLIAI

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 72 , reitingas: 3.92 iš 5)
Loading ... Loading ...

Austrė

Reikia:

  • 4 kiaušiniai;
  • 200 gr grietinės ;
  • 50 gr sviesto;
  • 50 gr degtines ar brendžio (kas riebalai neįsigertų);
  • 1 šaukštelis gesintos sodos;
  • žiupsnelis druskos;
  • miltu;
  • aliejaus kepimui.      

Trynius su jau pasuktu atšildytu sviestu išsukti, sudėti grietinę su soda, išsukti., išplakti baltymus, sudėti ir išmaišyti. Dėti miltus, išminkyti pominkstę tešla, minkyti ilgai. Močiute tešlą lankstydavo ir daug kartų daužydavo su kočėlu:))). Tegul šaltai pastovi kokias 1-2 val. .      Kočioti plonai, piaustyti rombais, persukti (daryti žagarėlius), kepti aliejuje(močiute dar ir riebalų dėdavo, aš kepu vien aliejuje) – kol taps auksiniai. Apibarstyti cukraus pudra. Labai skanūs, daugiau tokių niekur neteko ragauti.

panašūs įrašai



19 komentarai


  1. Austre sako:

    O va cia mano A+A mamos zagareliai.
    Tikrai labai skanus:)


  2. Ragana sako:

    bandziau si skanesta – jie pasakiski!


  3. julija sako:

    Slykstesniu zagareliu nesu ragavus! Recepte visiskai nera cukraus, as savo nuoziura idejau puse stiklines. Visa kita dariau kaip parasyta, bet gavosi ne zagareliai o sausos, nesaldzios, gerkleje stringancios spurgos :(


  4. siga sako:

    Labai skanus zagareliai, net kaimynę pavaisinau, net recepto paklause. O cukraus ten ir nereikia,nes uzsiberi pudros kiek tau reikia ir bus saldu. :smile:


  5. MonikA sako:

    mmmm…. tikras skanestas, dabar tik tokius ir kepu, jokio cukraus nereikia pilti, juk i tikrus zagarelius nesidede i tesla cukrus , tik pudra apibarstomi … skanesniu neesu ragavusi :grin:


  6. jurga sako:

    :lol: super :lol:


  7. Yulka sako:

    Na nezinau siandien kepiau situos zagarelius, bet nzn… Nieko gal labai gero… Na neblogi, bet kad labai skanus butu, tai tikrai ne. O gal ka nors ne taip padariau? :roll:


  8. Renata sako:

    NEREALUS!!!!!!!!! labai labai skanus zagareliai!!!!! As kazkur dar skaiciau, kad reikia ipilti truputi alaus kai darai zagarelius, tei gavosi toooooooooooookie issipute, su didelem puslem!!!!! o kai atsalo buvo traskus ir nepaprastai skanus!!!!! :mrgreen: :mrgreen:


  9. miltu zinovai sako:

    nju tj kiek miltu diet :???:

  10. migle

    migle sako:

    pradžiai įtrenk stiklinę, paskui , jei skystokas makalas -vis berk po truputį -kad tešla gautųsi pominkstė :) , t.y. elastinga/ne per kieta :) ))


  11. Lukas sako:

    MMM!!! Labai skanus !! :) Tikrai nesigailiu praleisto laiko gaminant juos ;)


  12. Karolina sako:

    Bleat is kur man gauti tos degtines ar brendzioo :evil:


  13. Jurga Kardokienė ir Paulina kardokaitė sako:

    :mrgreen: :mrgreen: mmmmmm :!: :!: :!: :!: :!: labai skanus žagareliai :mrgreen: :mrgreen: Nežinau ką be pasakyt :mrgreen: :mrgreen: Labai Labai Labai Labai skanu :mrgreen: :mrgreen:


  14. Aiva sako:

    :grin: laabai skanus, liuks trapus tokie :mrgreen:


  15. kristina sako:

    Noriu paklausti, degtine pilti i alieju? Koki alieju geriausia naudoti virimui?


  16. agne sako:

    julija jai tau slykstus tai patylek gal net nedarei ar net neisejo nes nemoki=D jie labai skanusssssssssss……………………mmmmmmmmmm :razz:


  17. Viki sako:

    Labai skanus zagareliai ir lengvai padaryt :) tik vat nesaldus jie gaunasi :) bet skonis tai fantastiskas senai tokiu nesu valgiusi , sausi tokie ir nepermirke aliejuj kaip draugai darydavo :) )) aciu uz receptuka skanu nerealiai :)


  18. Gintare sako:

    Na jau tiek isgirti tie zagareliai imsiu ir pasigaminsiu,paziuresim kaip man gausis.Laukiu nesulaukiu pabaigos.


  19. lina sako:

    Labai skanu, o kai grįš vyras pasakysiu, kad su degtine ir jam bus skanu:)

Pasisakyk ir tu!

*



visos teisės saugomos © 2006-2011