Sandros pascha

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 20 , reitingas: 4.30 iš 5)
Loading...

Sandra, 
Kadangi kai kurios damos norėtų kažko naujo Velykų stalui, siūlau savo šimtus kartų išbandytą paschos receptą – labai skani ir ypač puošia stalą. Kadangi esu nutekėjusi į stačiatikių šeimą toli nuo Lietuvos, tenka kasmet ją gaminti, tiesiog perdariau tradicinį receptą savaip, visiems patinka, taip ir vadina Sandros pascha.

Reikia::1,25 kg riebios varškės, 300 g sviesto (ne jokio pakaitalo), 250 g grietinės, 400 g kondensuoto saldaus pieno, 1/2 stiklinės cukraus, 1 stiklinė razinų, sauja džiovintų ananasų, papajos gabaliukų, pistacijos riešutų, truputis vanilijos, 2 valg. šaukštai želatinos.

Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą (bet ne lydytą) sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti stiklinėje pieno, po to pakaitinti, kol ištirps. Razinas nuplikyti (kad skaniau būtų palaikau iš vakaro užpylusi stiklinaite romo, tiks ir lietuviška Starka). Į varškės masę sudėti razinas ir kt. vaisius, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti ir sukrėsti į kvadratinės formos plastikinį indą, pabaigoje ant viršaus suberti pistacijas (išėmus iš indo jos turi būti paschos dugne).
Paimti didelę plokščią lėkštę (gerokai didesnę nei pascha)į ją supilti paruoštą pvz. vyšnių želę, svarbu kad spalva ryški, viską į šaldytuvą nakčiai sustingdyti. Velykų rytą išimate paschą iš formos ir atsargiai dedate ant raudonos želės lėkštėje, ant lėkštės kraštų aš paprastai dedu krokų nuplautus ir nusausintus žiedus, vyras iš kalnų parneša, Lietuvoje tiks ir žydintys geltoni narcizai. Tokia pascha yra tikras stalo papuošalas ir daugiau nereikia jokių priedų. Skanaus.

panašūs įrašai

5 Responses to “Sandros pascha”

  1. […] Daugelyje receptų figūruoja nevirti kiaušiniai, tačiau aš apsiėjau ir be jų – rastasis receptas tiesiog tobulas, ypač turint omeny salmoneliozę 🙂 Iš karto perspėju – labai saldu. […]

  2. Giedre says:

    Nerealus! Skanumelis, mmmmm, aciu kad pasidalinai! As nedejau cukraus, tai saldumas buvo kaip tik. Ir kita karta meginsiu ne su grietine, o su grietinele, nes grietine tokio ne visai teisingo rugstumo priduoda. Bet cia kaip sako – skonio reikalas 🙂 Geru Velyku visiems ir visoms! 😛

  3. Justina says:

    Ačiū už receptą. Super desertas velykų stalui 🙂 Mažiukas vis darinėjo šaldytuvą ir prašė “paskos”. Visiems labai patiko. Tik žiūriu, kad pamiršau grietinės įdėt :)) Bet nerealaus skonio išėjo ir be jos. O cukraus kitą kartą irgi nedėsiu. Trynimą per sietelį pakeičiau į smulkinimą “blenderiu”.

  4. Alina says:

    Ir as tik ką padariau Paschą.. Tai mano močiutes patiekalas.. Niekas nededavo kondensuoto pieno – bet gal ir gerai, nes labai sunkiai cukrus išsitrina, jei nenedame žalių kiaušinių tryniu..sudejau virtus..
    O svarbiausia, ką boriu pasakyti, kad masę sudedu į specialią medinę formą, ir turiu prispausti, kad skystis ištekėtų.. Formą nufotografuosiu ir idesiu į internetą – nes ji su išpjaustinėtais provoslaviškais simboliais… Istorija – reliktas..

  5. migle migle says:

    Alina, visi tie senoviški įtaisai -tikrai įdomu.Gali įdėti ir į skanausvisada facebook profilį.

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011