Pascha
|komentarų nėra
migle sako:
Mūsų pamėgti gaminti saldaus pieno sūriai iki skausmo primena senoviškų paschų receptus iš “Didžiosios virėjos ” .Štai “bazinis” receptas :
Pastaba:
Visi rusiški vėlykiniai sūriai(paschos) paruošiami iš šviežios varškės, kuri turi būti gerai išspausta.Jau paruošta tokiam sūriui masė sudedama į tam tikrą formą, kurią reikia iškloti švaria servetėle, kraštus aplyginti ir sudėti masę; servetėlės kraštus užlenkti, ant viršaus uždėti lentelę ir prislėgti kokiu akmeniu ar kitu sunkumu.Laikyti šaltoj vietoj, tik paduodant ant stalo atsargiai išimti ir padėti ant lėkštės.Varškę visuomet reikia gerai ištrinti su cukrumi, sviestu ar grietine.
………….
Paprastas vėlykinis.
Paimti 3 svarus šviežios prėsuotos varškės, pertrinti per rėtį.Paimti 1/4 svaro šviežio gero sviesto,iki baltumo ištrinti, pridėti pusę stiklinės geros grietinės, pusę svaro cukraus ir vanilės.Gerai ištrynus varškę, sudėti į formą ir toliau elgtis kaip nurodyta pastaboje.
meška
pastaba apie svarus:
Toj pačioj knygoj DIDŽIOJI VIRĖJA yra pasakyta, kad svaras -~ 400 gr; 1 sv smulkaus cukraus lygus dviems stiklinėms,1 sv sausų miltų lygus 3 stiklinėms.