TRUPININIS PYRAGAS
|7 komentarai
Tetulė
250 g margarino, 1 stiklinė cukraus, 1 kiaušinis, 1 trynys, 4 šaukšteliai grietinės, 1 nubrauktas šaukštelis sodos, 2 kupinos stiklinės miltų, Uogienės (geriausiai – rūgštesnės).
Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti. Ataušinus įmušti kiaušinį. Grietinę išplakti su soda, supilti į sviesto-cukraus-kiaušinių masę. Įmaišyti miltus. Maždaug trečdalį tešlos įdėti šaldytuvan. Kol ji šals, likusią tešlos dalį iškočioti (kažkas sakė, kad sunkiai kočiojasi – tada tiesiog rankomis paspaudant formą suteikti), kloti ją į skardą aukštais kraštais, užpilti uogienės sluoksnį. Pašaldytą tešlą stambia tarka užtarkuoti ant uogienės. Kepti pas mane užrašyta 45 min, bet orkaitė mano senutėlė, tad kepkit tiesiog tol, kol spalva, kvapas išduos, kad jau gana.
Idomu ar autore pati kepusi si pyraga kad raso nuoroda is knygos o ne is praktikos?:-)
>
Silvija turbut nelabai skaitai atydziai gi ji parasius ,, mano orkaite senutele ” tai reikia kad ji kepus
gavosi gan gerai kaip pirmam kartui,ti miltu dejau dvigubai. 🙂
Receptas gana netikslus. Minimas margarinas, o paskui visur tik sviestas. Tas pats su kiaušiniais – ar reikia 1 kiaušinio ir 1 trynio ar suprask tik 1 trynio? visiškai neaišku. su miltais taip pat. reikia kone dvigubo kiekio, kad kas nors išsiminkytų.
Labai skanus!!! Aciu uz receptuka!!! 😉
Pyragas dar orkaitėje 🙂 miltų dėjau truputį daugiau, netarkavau tešlos, bet mažus gabalėlius gnaibiau ir taip paskleidžiau likusią tešlą…žinau kad bus skanu 🙂
Pasakysiu savo nuomone kad receptas gan neaiskus,nes parasyta vienas kiausinis ir 1 trynys. Paskui parasyta 250 gr. margarino (istirpinti sviesta) Tad pasimeciau nezinau kaip teisingai pagamint pagal sita recepta 🙁 nes skonis skiriasi su sviestu ar su margarinu…