SPRANDINĖ ARBA MENTĖ,TROŠKINTA VYNE SU POMIDORAIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (nėra balsavusių, būk pirmas!)
Loading...

koxe

Kažkada seniai šitą receptą radau kažkokioj knygelėj. Aišku, jos jau neturiu, tai gal ir netiksliai pagal recepta, bet būna skanu.

Reikia maždaug kilogramo kiaulės mentės, bet kepiau ir iš sprandinės. Man buvo dar skaniau. Mėsą nuplaut, nusausint ir gausiai įtrint pipirais. Reikia puodo – troškintuvo (mano sunkus, ketinis, su dangčiu). Jame ištirpint porą šaukštų sviesto, apkepint mėsą iš visų pusių. Prie mėsos sudėt kokius 3 smulkiai pjaustytus svogūnus ir 3 nuluptus susmulkintus pomidorus. Dabar jau mėsą pasūdyti iš visų pusių. Užpilt 1 stikline sultinio (darau iš kubelio) ir 1 stikline raudonojo vyno. Puodą uždengt ir – į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaite kišt valandai. Nepatingėt vis palaistyt kepnio sultimis. Kol mėsa kepa, paruošt užtepą. Kokius 4 svogūnus smulkiai supjaustyt, pakepint svieste ir blenderiu sutrint. Į šitą makalošę įdėt šaukštą pomidorų padažo, kiaušinio trynį, visokių žolukių ir įtarkuot fermentinio sūrio. Turi išeiti grietinės tirštumo masė. Po valandos traukt mėsą iš orkaitės, užtept ant mėsos tą masę ir, neuždengus troškintuvo, kept apie pusvalandį. Išėmus mėsą padažą pertint, užvirint, įdėti grietinės ir pomidorų padažo. Jeigu reikia, pasūdyt, papipirint, bet paprastai to niekad nereikia. Skanaus. Tikrai nesudėtinga ir greita. Mesa visa to žodžio prasme tirpsta burnoj.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011