Cukinijų ir paprikų užkandėlė žiemai
|komentarų nėra
tetule
2,5 kg cukinijų (jau nuluptų, su išimtom sėklom, žodžiu, grynos “mėsos” ),
0,5 kg paprikos (irgi – “mėsos”),
0,5 st.cukraus,
1 š. druskos (kažkodėl man atrodo, kad ir druskos, ir cukraus dėjau ragaudama, druskos – lyg ir daugiau),
0,5 l pomidorų padažo arba naminių pomidorų sulčių,
1 st. aliejaus.
Cukinijas ir paprikas pjaustyti kubeliais, su cukrumi, druska, padažu, aliejumi kaitinti 45 minutes (cukinijos aptirpsta, paprikos lieka sveikesnės, žodžiu, tokie “inkliuzai”gaunasi ). Tada įpilti 1 st. acto, gerai išmaišyti, išjungti ugnį, supilstyti košę į iškaitints stiklainius.
LiepaS
Aš dar dedu į tokią makalošę svogūnų ir morkų ,smulkiai juos supjausčiusi ar stambiai sutarkavusi. Baigiant pribarstau bazilikų ir petražolių.