Sūrio “kiaušiniai”
|komentarų nėra
meska
Čia tiems, kas mėgsta varškę
1 stiklinė balto sūrio (sutarkuoto smulkia trintuve)
1 stiklinė riebios varškės
50 g kapotų riešutų
smulkintų žalių petražolių lapelių arba smulkinto česnako
Sūrį ir varškę iki purumo išsukti mikseriu, įmaišyti riešutus ir petražoles (mėgstantiems pikantišką maistą patiks su česnaku).
Iš gerai išmaišytos masės formuoti „kiaušinius“. Tai daryti ne rankomis, o dviem desertiniais šaukštais. Kad masė neliptų, šaukštai pamirkomi šaltame vandenyje. Suformavus ovalo formą, apvolioti kokoso drožlėse, galima užbarstyti spalvotų drožlių tortui puošti ar kt.
Išradingosios šeimininkės gali į šio „kiaušinio“ vidų įdėti, pavyzdžiui, džiovintą mirkytą slyvą ar kitokį siurprizą.
Šį patiekalą tinka valgyti su pomidorais. Galima paruoštą masę įdėti į išskobtus pomidorus.