Tinginių cepelinas

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 3.00 iš 5)
Loading...

Zosė
Nuskustas bulves ”sumaliau” kombaine. Gavosi panašu į tarkius, bet šiek tiek kitaip.
Į tarkius įpyliai truputį krakmolo (nes man atrodė, kad bulvės nelabai krakmolingos).
Tada į ugniai atsparų indą (sienelių aukštis mažaug 10 cm, o pats indas maždaug 15x 28 cm ploto) supylai pusę tarkių, o ant jų gražiai paskirs2iau padruskintą ir papiprintą faršą, jame dar buvo smulkiai supjaustyto svoguno.
Ant faršo pamečiau smulkiai supjaustytos neriebios kiaulienos šoninės (gal apie 100 gr).
O ant viso to – vėl tarkiai.
Tada – į orkaitę. Kepan įpyliau truputį pieno, nes man atrodė, kad lyg ir per sausa.
Toliau, kepė, kol iškepė.

Valgėme kaip kas mėgsta. Iš viso buvo 3 variantai:
1- švediškas – su brukniu uogiene ir grietine,
2- su svogūnų ir grietinės padažu,
3 – su spirgučiais.
Kitaip sakant, demokratija :).
Patiekalas – lyg ir bulvių plokštainis, bet ne plokštainis, o kadangi su faršu, tai tikrai, beveik kaip orkaitėje kepti cepelinai.

panašūs įrašai

One Response to “Tinginių cepelinas”

  1. ALONDA says:

    O jus kita karta dar uzdekit truputi varskes ant farso , jei megstat varske 🙂 , tada bus dar skaniau :))

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011