Vištienos maltinukai su džiovintomis slyvomis

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

Miglė

Kadangi dedeklės 🙄 šlaunimėses ir krūtinėlę (~1kg) pjaustyt smulkiai bais tingėjau, tai stambiai sumaliau.Kartu su svogūnu ir 5 skiltim česnako.Po to dar sumaliau 2 arkliško dydžio morkas.Po to, pamislijusi, kad ir toliau tingiu, vėlgi ne pjausčiau, o stambiai sumaliau gerą saują džiovintų slyvų.Grietinėlės turėjau tik šlakutį . Ją, aišku, taipogi suverčiau faršan(jei turit daugiau -tikrai nekenks).Dar sukapojau saują krapų.Ne ką menkesnę -bazilikučio žalumos.Po to -šiek tiek no comments išgarsintų AVOKADO prieskonių -vištienai.Bet pabijojusi, kad mano šeimynai bus per aštru – visgi jie buvo su aitriosiomis paprikutėmis -didesnę dalį dėjau Santa Marijos prieskonių vištienai -su cinamonu.Po to dar Vorčesterio padažo šliukštelėjau.Aišku, kiaušinių trinktelėjau -net du. Suprantama -faršą labai stropiai išmaišiau.Kepiau ant VIDUTINĖS ugnies aliejuje -keptuvėje, aišku 🙂
Skanūs iškepė…

Bet dar, pagalvojau, nekenktų ir patroškinti kokiame padažiukyje :roll:Tad smulkiai supjaustytų džiovintų slyvų saują ir česnakėlių bent 4 kapotas skilteles pakepinau aliejuje, užmečiau miltų kaupiną šaukštą. Po kurio laiko užpyliau sultinio, kuriame virė “pagyvenusi” 🙄 🙂 višta.Dar šiek tiek druskos/pipirų pridėjau.Kai slyvukai kaip ir suminkštėjo kažkiek, užpyliau šiuo padažu maltinukus, ~10 min patroškinau viską kartu.Išjungus ugnį, dar užmečiau krapų/bazilikų šviežių ir leidau “patingėt”.
SKANU BUVO 🙂

Gutė

Dėl dedeklės virimo

Mano mama, virdama garbesnio amžiaus vištą, ją virdavo per du kartus. Vakare ją užvirdavo ir palikdavo puode per naktį, o ryte pabaigdavo virti. Tokią virtą vištą ji kartu su svogūnais, morkomis (manau čia tiktų ir pomidorai ar parika) troškindavo pridėjusi sviesto ir grietinės. Kepti tokios vištos nepatarčiau, bus sausa ir kietoka.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011