Jūros gėrybių sriuba

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 15 , reitingas: 3.73 iš 5)
Loading...

Markeris
 Maišelis jūros gėrybių mišinio (šaldyti Maximoj parduodami), pomidoras (didesnis), agurkas (ilgavaisis, jei  kiek per ilgas  – tada pusės gana), 3-4 valg.š. citrinos sulčių, 1 arb.š. cukraus, 1 kiaušinis, aitri paprika, šaukštelis citrininių žuvies prieskonių, šlakelis acto, 1 valg.š. krakmolo.

 Į vandenį įmečiau jūros gėrybes, kai užvirė  -pamažinau ugnį ir palikau dar kiek pavirti. Tuo laiku pjausčiau agurkus (šiaudeliais), pomidorus  -kūbeliais, išplakiau stipriai kiaušinį. Į verdančias gėrybes įmečiau žuvies prieskonių, tada – šlakelį acto (aš visada paragauju  – kad rūgštelė truputuką tik jaustųsi ) + citrinos sultys, cukrus. Išmaišiau. Nepamirštam aitriųjų paprikų (daugiau ar mažiau -skonio reikalas). Tada pyliau išmaišytą su vandeniu krakmolą – sriuba turi tik truputuką sutirštėti, jokiu budu ne kisieliaus tirštumo. Bemaišydama  įpyliau  ir plaktą kiaušinį, išjungiau. Įmečiau pjaustytus agurkus ir pomidorus. Ir  -staigiai į lėkštes valgyti . 🙂 🙂 🙂

panašūs įrašai

4 Responses to “Jūros gėrybių sriuba”

  1. Arvydas says:

    labai skani sriubyte:)

  2. marius says:

    Kaip kinieciuose 🙂
    As tik dejau obuoliu acta vietoj paprasto, nes toki rugstesni skoni duoda ir ne aitriaja paprika, o paprastuosius juodus pipiriukus, nes aitriosios paprikos toks, kaip cia pasakyt, “rugstus astrumas”, todel man skaniau su paprastais juodais pipirais (ne kvapiaisiais tiktai aisku). negarantuoju, bet gali buti, kad kinieciai deda sviesu balzamo acta – jis ne toks astrus.
    Seip man skaniausia tai astriai rugsti kalmaru sriuba kienieciuose Kalvariju/Juozapaviciaus g. kampas – super. Ne vienuose tokios skanios nesu valges

  3. Markeris Markeris says:

    o man Drakono liepsnoj Rotundo gatvej, Juros gerybiu saldziarugste, vis niekaip neistaikau prieskoniu misinio, pagal skoni jie kazkiek sojos pila, bet vis viena ne tas, kazka praziopsau 🙂 nors ir panasi i mano

  4. Babaj says:

    siulau ideti 3 valgomuosius saukstus cukraus, sojos padazo taip nebijant, astru pipira ir nusipirkti indisku prieskoniu be druskos jie 20ct brangesni, bet 100g svoris didesnis pakuoteje. vieotoje citrinos sulciu panaudoti apleino sultis. actro isvis nedeti nes tai nuodas. gausis dar neragautas skonis ir jau bus galima pasikviesti sveciu. katik visi isejo ir prase recepto 💡

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011