Šis tas apie bulvinius blynus, bandas ir pan.

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 2 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

r

Štai dėl dzūkiško bandų varianto tai, tiesą sakant, dar neturiu patirties – kaip jas iškepti visiškai sausai ir koks turi būti pjaustymas. O štai galėčiau pasidalinti aukštaitiška patirtimi: iškepi bulvinius blynus, įdėjusi į tarkius kiaušinių, pildama kiek įmanoma mažiau aliejaus. Tada keptuvėje įkaitini aliejų, sudedi iškeptus blynus vieną ant kito, užpili grietine, uždengi, pakepi visą kaugę iki žavaus apskrudimo apačioje, tada ją apverti, pakepi, kol apskrunda kita pusė. Nagi tikrai pasakėlė, bet čia jau reikia iš paviršiaus traškių, o viduje minkštučių blynų mėgėjo :) Kiti  mėgsta tik visiškai minkštus blynus – be skūros, kaip sakoma. Tai turi savo technologiją: lėkštę karštų blynų suverčia į kitą lėkštę ir karštąja uždengia, kad jie jam išsustų tarsi koks kugelis. Ai, nesiginčiju :)

Valdutė
Pečiuje kepant bulvinius patiekalus – jie ir šiaip sausesni gaunasi (kaip ir bet kurie kiti gaminiai).

Bandas kepdavo ant kopūstlapių net Pasvalyje, o norintiems minkšto ir sultingo – kepdavo puodynėje su dangčiu, ten, man  atrodo, kad ir spirgių būdavo.

Aš pirmą kartą matydama, kaip tuos bulvinius papločius ant kopūstlapio deda kept – tai pagalvojau, kad babytei kažkas su galva negerai :roll: Man  tada gal kokie 3 metai buvo :D Galvojau – žaidžia, bet su ugnim/pečium, tai negalima :) Negalėjau atsistebėt. Bet labai patiko tas sausas blynas, atsimenu, kaip plėšiau jį rankomis ir dažiau  ranka į grietinę su žiubsneliu druskos (čia taip aš valgydavau) ir valgiau. :D :lol: Lygiai taip pat su grietine ir plėšydama aš valgydavau babytės keptą dar šiltą ragaišį (jį kepdavo šunims, bet valgydavau ir aš ):roll: :mrgreen:

Teta 
Aš darau kitaip, tai gaunasi tikrai ” be skūros ” , galima būti ir be dantų :P :

Pagaminti cepelinų tešlą   , suformuoti apvalius plokščius paplotėlius . Pakepti keptuvėje su nedaug aliejaus, kad būtų gelsvai apkepę , sudėti į karščiui atsparų indą , gausiai apipilti tokiu padažu , kaip cepelinams – pakepinti svogūnai su spirgučiais , paskui dėti daug grietinės, kurią galima praskiesti pienu ( padažo turi būti daug ) ir pašauti į įkaitintą orkaitę . Puodas turi būti su dangčiu. Patroškinti ~30 min. , bet geriau patikrinti ar jie jau minkšti. O minkšti jie bus ir iš viršaus , ir iš apačios :P

Patikrinta / patvirtinta / valgyta 100 kartų, pasiteisino :lol:

panašūs įrašai

One Response to “Šis tas apie bulvinius blynus, bandas ir pan.”

  1. Lina says:

    😀 😀

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011