Vyšnių pyragas
|komentarų nėra
meska
Sviesto -180 gr,
cukraus -170 gr.,
4 kiaušiniai,
miltų -200 gr.,
šaukštelis kepimo miltelių,
pokelis šaldytų (vasarą -šviežių) vyšnių be kauliukų.
Tešlą maišiau mikseriu. Sviestą išmaišiau su cukrum,supyliau po truputį plaktą kiaušinį, subėriau kepimo miltelius ir po truputį pyliau miltus,kita ranka tvirtai laikydama mikserį ir maišydama tešlą.
Kai masė tampa vienalytė, metam į kepimo formą, ant viršaus apibarstom gausiai atitirpusiomis vyšniomis ir -į orkaitę, kokiam pusvalanžiui.Kiek pravėsusį pyragą apibarstom pudra.
Kitą savaitgalį šitą pyragą bandysiu kepti su džiovintomis slyvomis. Tik prieš tai jas reikėtų jas išmirkyti arbatoje arba kokiame gėrime