ŠILKINĖ KOŠĖ
|5 komentarai
no comments
Šilkinės košės esmė tokia:
Gerai iššutinam perlines kruopas, tada į jas supilami bulvių tarkiai.Dar pašutinama (beje, vandens reikia nemažai, kad sutinimo metu -prieš supilant tarkius -košė būtų skysta ).Kai tarkiai išverda ,reikia užbalinti pienuku, puodą uždengt, šiltai apklot ir dar pora valandų taip palaikyt.
Šilkinė košė skanu su spirgučiais ir pakepintais svogūniukais . Psio :P.
ale spalva tos košės – tragiška… kaip vanduo po indų plovimo bliūde. net ir valgyt neskanu
MIGLĖ
Spalva tikrai “kaimiška”- ne “karamelinė”, be įmantrybių.Natūrali, taip skant :)Bet skonis atperka viską.Tarp kitko, tie lenkų įžymieji “fliakai” irgi nelabai “gurmaniškai” atrodo.Bet jų dievintojų apstu ne tik Šlėktijoj…
šita koše dar mano seneliai virdavo,ir tėvai.Aš kažkaip savo vaikams nedrystu siūlyti,nesupras. O dar pamatys spirgus tai visai ,paklaustų ar mes jau valgyti nebeturim. Man tai skanu nors labai retai valgau.
man labai patinka primena vaikyste… 🙂 bet pati jau senai tai gaminau…. reiktu gal vel prisiminti senus laikus
Astra – kaip suprantu, esi prisiregistravusi , ne tik domiesi kas čia ir kaip…Gal nori į Labasrytas/vakarėlis ateit pabendrauti? ;)Nors jei neturi noro -tikrai nebūtina PRIEVOLĖ 😉
Man irgi faina, kai netyčia kas primena vaikystės/jaunystės skanėstus 🙂