Virtų pupelių, makaronų ir grybų mišrainė
|komentarų nėra
tetulė
virtų pupelių,
virtų makaronų,
virtų grybų,
kepintų svogūnų.
Proporcijos – gal geriausiai pupelių, makaronų, grybų – po lygiai, svogūnų – mažiau. Bet iš esmės – visko dedama priklausomai nuo to, kiek ko yra…
Grybai idealu būtų džiovinti pamirkyti ir apvirti, bet labai gerai tinka ir šiaip virti. Makaronai – tokie mažiukai sraigteliai.
O gaminimas – elementarus. Aliejuje pakepinam ne itin smulkiai pjaustytų svogūnų, kai jie nuskaidrėja ir net vos vos ruduoti ima – sumetam pas juos keptuvėn grybus, kad to svogūnų skonio pagautų. Atšaldom, maišom su atšaldytom pupelėm ir makaronais. Šiaip reikia supilti ir tą aliejų, kuriame kepė svogūnai, jei jo mažai – dar galima šiek tiek įpilti. Pagalvojau, kad aliejaus galima būtų ir nepilt, galima jį keist majonezu. Jei norisi – vos vos pipiriuko pabarstyti, pasūdyti. Tokia štai vegetariška-kaimiška-soti-skani mišrainytė 😛