Vokiškos bulvių salotos

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 11 , reitingas: 4.82 iš 5)
Loading...

tetulė

4 vidutinės su lupenom virtos bulvės,
 2-3 marinuoti arba rauginti agurkai,
nedidukas gabaliukas fermentinio sūrio,
2 virti kiaušiniai,
majonezas (“Helmans” geriausiai tinka, bet gal nepagadintų ir kitoks…),
druskos, pipirų.

Bulves nulupti, nemažais kubeliais pjaustyti, ne itin smulkiai sudoroti ir likusius ingriedientus, berti druskytės, pipiriukų, mesti majonezo .  Vokietijoj valgėm tokias salotas tik iš bulvių ir agurkų, bet namie kažkokėl įprasta buvo gaminti taip, kaip aprašiau…

Morta 

dar viena variacija  -iš  Info.lt .

Virtas bulves supjaustykite griežinėliais ir užpilkite atvėsusiu sultiniu, įdėkite krapų kotelių. Taip bulves laikykite šaldytuve ne mažiau kaip 6 val. Marinuotas bulves išimkite iš sultinio ir nusausinkite. Sudėkite jas į indą, taip pat suberkite ir žiedais supjaustytus svogūnus bei griežinėliais supjaustytus konservuotus  agurkėlius. Salotas sumaišykite su majonezu, kapotais krapais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Produktai

virtų bulvių – 4-5 vnt.
virto sultinio – apie 0,5 l
mėlynųjų svogūnų – 1 galvutės
Konservuotų agurkėlių (vidutinio dydžio) 3-4 vnt.
majonezo – 4 šaukštų
krapų – apie 10 g
druskos, maltų juodųjų pipirų

Spurga

Kai lieka virtų bulvių, VISADA  darau tokias salotas:

bulves supjaustau pusmėnuliukais, o užpilu tokiu padažu: natūralus jogurtas, smulkiai pjaustytas raugintas/marinuotas agurkėlis, prieskoninės žolelės -kokių turiu, jeigu turiu – svogūnų laiškų žiedeliais. Jei nėra po ranka jogurto – aišku, dedu grietinės perpus su majonezu arba vien jos.

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011