Kuskusas
|1 komentaras
monte
Mano variantas – iš keliu receptų – 2 žmonėms.
Ant aliejaus pakepinau česnaką, čili, svogūną. Toliau dėjau smulkintą morką, cukiniją, raudoną papriką, pievagrybių, pomidorų pastos ir harisos (toks chilli padažas parveztas iš Tuniso ). Mums patinka aštriai – tai jo nepagailėjau. Vis vandens įpildavau, kad nekibtų prie dugno. Pabaigoje gausiai petražolem pabarsčiau. Pagal skonį- druskos ir pipirų.
250g kuskuso užpyliau apie 0.75 l verdančio vandens (galima sultiniu), palikau 3 minutėms, sumaigiau šakute ir suverčiau į daržoves. Mmm skanumelis ;).
Grybų gal ir nebūtina, bet cukinija ten liuks buvo! Ir baklažanas labai tiktų, ir pomidorai. Galima ir su pupelėmis daryti arba avinžirniais.
Idejų pasirinkau iš angliško puslapio http://www.ivu.org/recipes/african/
super receptas!! aisku kai ka pakeiciau (cukinija i pomidorus), neturejau cili ir to super padazo, bet gerai ir cili prieskoniai 😉 dar pipiriuku, kario, cinamono, kalendros, dar kazko ka radau, ir niam :))