Ar tikrai “Activia” – natūralus produktas ir KODĖL taip greitai genda “fabrikinio rūkymo” mėsos gaminiai

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 10 , reitingas: 4.90 iš 5)
Loading...

Morta
Aktyvioji “Activia”

Daugelis “Activia” jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo iš „gyvojo“ produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:”Į Activia jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos…” Tam, kad pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus “pakabinti” jus, galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo pasauliui žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. Bifidus Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, Bifidobacterium Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam tokia pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės šių jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas bergždžias – gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos etape šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra – jogurto bakterijoms pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys – jogurto su gyvomis bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų jogurte arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų gyvybingumą galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet ir į gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos funkcijos – dezinfekuoti maistą. Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų – jei “Actvijoje” ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos egzistencija pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje turi būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną išlaikę gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik Dannon siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat reikalingos jūsų žarnynui – Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus lactis, ir Lactobacillus rhamnosus.
Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti gimines ir pažįstamus, kuriems “Activia” „sureguliavo“ virškinimą, bet šie žmonės nežino, kad buvo elementariai „pasodinti ant adatos“ – į visus “Activia” jogurtus dedamas inulinas, kuris ir „sutvarko“ vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su inulinu, jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip pat, kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į “Activijos” indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti vidurius, jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas “Activijos” „gydomasis“ efektas. Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri skrandyje brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi būtų sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir laktobacilos. Augdama „geroji“ žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi būti pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas “Activiją”, tikisi pirmiausia gausiai savyje „pasisėti“ šių bakterijų iš jogurto. Štai ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o ieškančiame žarnyno sveikatos – jis bus tik balastu. Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką dar žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti inuliną, organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai kuriems žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau informacijos apie tai – The New England Journal of Medicine.
Dar šio „sveiko“ maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, braškės, fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, natūralus aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet kas gi patikrins?).
Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme – nepageidaujami.
Vanduo. Tikite, kad “Activijoje” naudojamas vanduo aukščiausios kokybės? O kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti?
Karminas (E-120) – dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas.
Sukralozė (E-955) – dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio liauką (thymus lot.).
Obuolių rūgštis (E- 296) – pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu.
Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai “dustas”). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta gyvena toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte – saldiklis, kuris pilnai atspindi Dannon “mokslininkų” žinias. O gal ne žinias, gal kitus tikslus?

Apie “rūkytą” mėsytę

Gerbiamieji, ar kada nors klausėte savęs, kodėl parduotuvinė “rūkyta” mėsa šilumoj sugenda per porą dienų, kai tokia pat kaimiška – gali stovėti mėnesius?

Taigi viskas labai paprasta. Parduotuvėse nėra rūkytos mėsos. Yra tik mirkyta.

Kodėl negenda rūkyta mėsa? Yra kelios priežastys:
1. Jinai yra padžiovinta (rūkant mėsa džiųsta, taip prarasdama keliasdešimt procentų masės), o kuo mažiau vandens, tuo sunkiau dauginasi bakterijos.
2. Jinai yra gerai sūdyta (o druska – puikiausias konservantas)
3. Joje nėra papildomų puvimą skatinančių medžiagų, tai natūralus produktas.
4. Rūkant mėsą, ant jos gabalo susidaro apsauginė mineralinių medžiagų plėvelė, o pati mėsa sterilizuojasi. Įpjovos vietoje vandens likutis greitai išgaruoja, druskos koncentracija padidėja, taip sudarydama apsauginį sluoksnį. Dėl to net prapjautas rūkytos mėsos gabalas kambario temperatūroje nesugesti gali ištisas savaites.

Kodėl genda parduotuvinė mėsa? Irgi yra kelios priežastys:
1. Jinai yra mirkyta aromatizatorių tirpale (taip, yra ir “rūkytą” kvapą bei skonį suteikiantys aromatizatoriai), o dėl mirkymo ji ne tik nepraranda masės, bet ir pasunkėja iki 10-20 procentų. O kuo daugiau drėgmės, tuo bakterijoms smagiau.
2. Dalis druskos tokioje mėsoje pakeičiama “skonio ir kvapo stiprikliu” – natrio gliutamatu, kuris ir pats turi sūrų skonį, bet netrukdo daugintis bakterijoms.
3. Kad mėsos skonis būtų stipresnis, jinai dažniausiai mirkoma kraujo plazmos tirpale – pastarasis turi daugumą mėsoje esančių tirpių medžiagų, taip sustiprindamas mėsišką skonį, bet kartu tampa itin gera terpe bakterijoms.
4. Ar prapjausi parduotuvinės mirkytos mėsos gabalą, ar neprapjausi, drėgmės ten tiek, kad jokia apsauginė druskos plėvelė nesusidarys. Todėl tokia parduotuvinė mėsa pūrti pradės labai labai greitai. Palaikę kelias dienas ją kambario temperatūroje, gausite puvėsio gabalą 👿

Šaltinis: Pagrindinis / Homo Sanitus / Turinys / Ką mes vartojame?

panašūs įrašai

One Response to “Ar tikrai “Activia” – natūralus produktas ir KODĖL taip greitai genda “fabrikinio rūkymo” mėsos gaminiai”

  1. Jurate says:

    o tai kodel i silta piena supylus naturalaus (be priedu) activia jogurto, gaunasi jogurtas, jei ten nera gyvuju jogurto bakteriju? kas “pagamina” jogurta?

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011