OBUOLIŲ GIRA
|1 komentaras
ŠALTINIS -Delfi komentaras
obuolių gira
Pas ką užderėjo sodai ir krepšiai pilni obuolių, tačiau negalite gerti natūralių obuolių sulčių, galima pasigaminti giros. Tai kur kas geriau, nei visokie limonadai iš parduotuvių.
Reikės: obuolių sulčių 300 ml, cukraus 100 g. vandens apie 800 ml , 4 g mielių .
Vandenį užvirinti, atšaldyti ir sumaišyti su sultimis, sudėti su cukrumi ištrintas mieles, likusį cukrų, Išmaišyti ir 36-48 val. laikyti kambario temperatūroje.
Įrūgusią girą supilstyti į butelius arba į sandariai uždaromą indą.Palaikyti dar 4-6 val. kambario temperatūroje, po to atšaldyti ir gerti.Tai pats paprasčiausias obuolių giros receptas.Kiekviena šeimininkė jį gali tobulinti pagal savo norus.Rauginant tinka įberti kmynų, juodų razinų Ši gira tikrai puikiai malšina troškulį,gaivi, tik, žinoma, nereikia perrauginti.
Labai geras budas neprarasti obuoliu 🙂