KEPTA ŽĄSIS/KALAKUTAS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 7 , reitingas: 4.00 iš 5)
Loading...

firminis Alvydo receptas

Vidutinio dydžio žąsis (kalakutas), 100 g ryžių, po 100 g graikiškų, lazdyno ir žemės riešutų, 200 g džiovintų slyvų, 2 vidutinio dydžio citrinos, 50 g žvėrienos prieskonių, 200 g medaus, 100 g druskos.
Pirmiausia paruošiame masę paukščiui įtrinti. Žvėrienos prieskonius, druską ir medų sumaišome su išspaustomis citrinų sultimis. Gauta mase ištriname kalakutą (žąsį) iš išorės ir vidaus 2 kartus kas 30 min. ir paliekame 1 parai kambario temperatūroje, kad įsigertų prieskoniai ir medus. Masės, kuri per parą neįsigėrė nenuplauname.

Ryžius išverdame ir perplauname šaltu vandeniu, o po to sumaišome su riešutais ir slyvomis. Šia mase įdarome paukštį. Papilvę užsiuvame, kojas ir sparnus surišame, suvyniojame į foliją ir kepame 2,5-3 valandas 250°C įkaitintoje orkaitėje, nuolat palaistant išsiskyrusiomis sultimis.

Miglės trigrašis: Dar vieną būdą iškepti kalakutą minkštutėlį ir sultingą radau tarp gausybės delfio komentarų:
Paukščiui išmirkyti imu pusę stiklinės cukraus, dvi stiklines druskos ir 30 stikliniu vandens. Tada į šį  tirpalą beriu kvapiųjų  pipirų, rozmarino,  šalavijo ir leidžiu per naktį  pasiplaukioti dideliame katile. Po tokiu atostogų kalakutas nebebus sausas.
Jei kepat orkaiteje –  reikia surišti kojas ir sparnus-sparnus uz nugaros, kojas prie uodegos. Tada ištrinti aliejumi. Orkaiteje apie 250 laipsnių temperatūroje  palaikyti pusvalandį, tada ištraukti-bus apskrudęs. Suvynioti i foliją ir kepti apie 3 val. 180 laipsnių
temperatūroje”.

panašūs įrašai

2 Responses to “KEPTA ŽĄSIS/KALAKUTAS”

  1. Elena says:

    kaip gi laistyti? Negi kaskart ta folija nuvynioti? Gal geriau kepimo rankoveje kepti ir pries kepimo pabaiga ja nuvynioti, kad apskrustu

  2. migle migle says:

    Aš tai taip suprantu: jis tik paviršių folija apdengia gerai ir visąlaik nuiminėja palaistymui 🙄
    O kepimo rankovė -tai tikrai gerai -tada prieš pabaigą kokio gero pusvalandžio užteks “laistymo procesui’ 😉

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011