NEGRO PILVAS
|komentarų nėra
naujokė
Tešla: 200 gr. sviesto sutarkuoti, įpilti 200 ml. cukraus, pakelį vanilinio cukraus, nubrauktą šaukštelį nugesintos (kefyru arba grietine) sodos, 3 šaukštus kakavos ištirpdytos 50-tyje gr. sviesto arba kepimo margarino (ne virš atviros ugnies, o virš garų, kad neprisviltų). Įdėti truputį miltų ir minkyti, miltų vis pridedant, kol tešla taps nevientisa ir pradės “trupėti” beminkant, tačiau tešla turi būti minkšta. Tešlą padalinti į dvi dalis ir įdėti valandai į šaldymo kamerą.
Kremas: 1-1.2 kg varškės pertrinti per sietelį arba sumalti, į ją sudėti 4 kiaušinių trynius, cukraus 200 ml., pakelį vanilinio cukraus, porą šaukštų krakmolo, išmaišyti su mikseriu. Likusius baltymus išplakti iki standumo, įdėti į kremą ir atsargiai išmaišyti šaukštu. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant dugno burokine tarka sutarkuoti vieną gabalėlį sušaldytos tešlos, jei nelygiai – palyginti šakute, ne rankomis. Ant viršaus sukrėsti varškės kremą, šaukštu švelniai išsklaidyti. Jo gali buti max per 5-6 cm. (jei skarda maža). Ant viršaus sutarkuoti likusią tešlą ir kepti 180-200 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Patikrinti pagaliuku, ar iškepęs.