KALAKUTO ŠLAUNELĖS IR/AR KRŪTINĖLĖS,SAVO SULTYSE SU OBUOLIAIS IR DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS

ne kas...būna ir geriau...normaliai.neblogai!puiku! (balsavo 3 , reitingas: 5.00 iš 5)
Loading...

valkatinė 

Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje (geriausiai –citrinos rūgštimi). Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu), kambario temperatūroje palaikom bent 3 val., galima ir ilgiau. Į stiklainį  majonezo įdedam 1 šaukštą garstyčių, gerai išmaišom ir šiuo mišiniu gausiai aptepam  prieskoniais įtrintą mėsą. Kambario temperatūroje dar  laikom 12-24 val. Supjaustom stambiai 6-8  obuolius – geriausiai tinka kietesni, rūgštesni. Jais išklojame kepimo maišo dugną  (yra parduotuvėse). Ant viršaus pabarstome saują ar dvi džiovintų slyvų. Ant viršaus  maišan įdedame  prieskoniuose ir majoneze su garstyčiomis išmarinuotas šlauneles ir/ar krūtinėlę. Kepimo maišo kraštus užrišame, dedame skardon, prakerpam maišo viršutineje dalyje 4-5 skylutes, o į skardą įpilame vandens (gan nemažai, bet taip, kad neapsemtų užrištų maišo kraštų). Paviršių dar galima pridengti folijos sluoksniu – kad nepridegtų. Pašauname įkaitinton orkaitėn. Pradžioje kepame ant stiprios ugnies, maždaug po pusvalandio ugnį sumažimame iki vidutinės. Po pusantros valandos nuo kepimo pradžios išimame skardą iš orkaitės, labai atsargiai išpilame iš jos vandenį – kad kartu neišbėgtų sultys iš maišo.Maišo viršų prapjauname, jį atsargiai išimame, visą jo turinį paliekam skardoje. Apverčiam mėsytę kita puse, įpilame apie  pusę stiklinės  karšto virinto vandens, grąžiname orkaitėn, kepam dar apie 1 val. Dabar maždaug kas 10 min. reikia vis apipilt  mėsą sultimis, prireikus galima ir  dar pavartyti. Patiekti  su obuolių – slyvų  padažu, tikrai nepakenks ir bruknių uogienės šlakelis šalia, garnyrai – pagal skonį ir galimybes. P.S. Atšalę likučiai irgi be proto skanūs, ypač obuolių – slyvų makaliūzė kalakutienos drebučiuose…  

 

panašūs įrašai

Leave a Reply

*



visos teisės saugomos © 2006-2011