APIE GENETIŠKAI MODIFIKUOTUS MAISTO PRODUKTUS
|1 komentaras
Markeris :
Genų inžinerijos būdu pagaminti nauji organizmai gali pradėti gaminti medžiagas, kurių anksčiau aplinkoje nebuvo. Sukurti virusams atsparūs transgeniniai augalai gali sudaryti sąlygas naujoms virusinėms ligoms atsirasti. Genetiškai modifikuotus produktus reikia vartoti atsargiai, nes daugelis jų gali sukelti alerginių reakcijų.
Genomodifikuotus organizmus kompanijų “Nestle”, “Kolinska”, “Semper”, “Friesland Nutrition”, “Gerber Valio”, “Nutricia” vaikų maiste šių metų birželį aptiko Rusijos laboratorija “Biokom”. Jos duomenimis, aštuoniuose iš keturiolikos tiriamų vaikų maistelio pavyzdžių transgeniniai komponentai sudarė nuo 50 iki 100 procentų maisto sudėties. Tai nebuvo nurodyta vaikų maisto etiketėse, nors pagal galiojančius ES reglamentus maisto produktai, kuriuose genetiškai modifikuotų organizmų aptinkama daugiau nei 0,9 proc., turi būti paženklinti.
GENETIŠKAI MODIFIKUOTI MAISTO PRODUKTAI LIETUVOS RINKOJE *
ALIEJAI
“Brolio”, Lankų”, “Sodžiaus”, “Kolumbo”, “Tėviškės”, “Augalinis aliejus”, “Dolores”, “Maxima”, “Optima linija”, “Perla”, “Karolina”, “Žemaičio”, “Aukselis”, “Saulutė”, “Omili”, “Huilor”, “Oilio”, “Vitela”, “Luccija”, “Jasmine”, “Caroli”, “Zitos sojų aliejus”.
SALDUMYNAI
Šokoladinė plytelė “Dinastija”, “Safari”, šokoladiniai vafliai “Smakdown”, saldainiai “Vkus leščiny-siurpriz”, šokoladinis kremas “Cikonella”, riešutinis tepamasis kremas “Finetti”.
MARGARINAI
“Optima linija”, “Aukselis”, “Aima”, Listte”, “Extra”, “Osrini”.
MAJONEZAI
“Sodžiaus”, “Provanso”.
* Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenys
Plačiau apie modifikuotus produktus:
dar pridekite labai gera svetaine sia tema http://www.sveikas vaikas.lt